Bronnen

Bissebeek14oktober20142

Jurgen Heiland een goede kennis van me. Geweldig bedrijf als het gaat om kalibreren en meten. Ik heb mijn Devere kleurenkop bij hem laten ombouwen naar Splitgrade en naar Zone-meting.

Devere 5×7 vergroter met vloerstandaard. John Boyce, de grondlegger en architect van het ‘grote’ merk  kwam persoonlijk de gereviseerde vergroter brengen. Samen met zijn vrouw vertrok hij na een aantal uren. Mijn thee vonden ze niet lekker: thee met smaken is vreemd.

Andreas Weidner, tip van Eddy. Ik heb contact gezocht en ben een tijd lid geweest van zijn forum. Zeker een goeroe als het gaat om zwart-wit-fotografie, kalibreren en zones. Organiseert fotoreizen, workshops digitaal / analoog. Ook kun je individueel afspraken maken om je 8×10 negatieven te leren ontwikkelen/kalibreren.

De donkere Kamer (DDK) een must voor elke serieuze fotograaf, of liefhebber van fotografie.

Nobuyuki Kobayashi. Video: De liefde voor fotografie en het proces van deze mooie techniek (platina/palladiumdruk), daar word ik stil van.

Picto Benelux. Van deze groep fotograven krijg ik energie.

Contrastique van Indra Moonen, Studiegenote van mij die heel hard werkt in de fotografie, met prachtig werk.

Foto Rembrandt. Een vertrouwd adres waar ik sinds mijn 20e levensjaar regelmatig binnen loop.

Musee de la Photographie a Charleroi. Een museum gericht op de geschiedenis van de fotografie met prachtige exposities. Zeer de moeite waard.

MEP Paris. MAISON EUROPÉENNE DE LA PHOTOGRAPHIE in hoofdletters: een van beste huizen die ik heb bezocht.

The Family of Man & The Bitter Years Clerveau & Dubelange (Luxemburg), permanente collecties van wereldformaat. Edward Steichen, stelde deze exposities samen. Het prachtige werk van de vroegere topfotograven werd ondergebracht in deze mooie fotohuizen in het geboorteland van Steichen.

Karel van Gerwen Zoutdruk. Karel onlangs leren kennen bij het afscheidsfeest van onze Eddy. Mooi werk, heel puur en al zeker op het gebied van zoutdruk een kanjer.

Henri Jonas Kunstkring een groep kunstenaars uit verschillende disciplines.

Olivier Martens  Docent Grafiek Academie der Schone Kunsten, Hasselt. Stimuleert je op een vakkundige en prettige wijze om vooral door te gaan. Skills aanleren is geen eenvoudig proces voor beide partijen.

Dicky Vlayen, oud studiegenoot van de atelier Fotografie. Studeerde door met grafiek en is een begnadigde meester in heliogravure. Hij is overgestapt naar solarplates. Onder leiding van hem leer ik momenteel de eerste technische stappen in het maken van solarplates.

Aime Put. Hij is aan zijn laatste jaar op het atelier Grafiek. Hij maakt monotypes en ik verbaas me elke week over hoe zijn werk in een aantal dagen verder ontwikkelen. Wat een kunstenaar. Ook de adviezen op mijn werkjes zijn van grote waarde.